veelgestelde vragen

OP WAT VOOR LOCATIES FOTOGRAFEER JE?

Ik werk met natuurlijk licht, dit betekent dat ik geen studio heb en het liefste buiten fotografeer. Dit kan op allerlei verschillende plekken. Zelf ligt mijn voorkeur bij heide, hoge grasvelden, strand of zandvlaktes. De kleuren in deze omgeving past het best bij mijn stijl. Newborn shoots worden vaak thuis gedaan. Wel is het fijn als er veel daglicht in huis is, anders is het al snel te donker. Wanneer het niet te koud is kun je newborn shoots ook buiten doen. Wil je een shoot binnen doen maar heb je thuis niet genoeg licht? Dan kan er tegen een kleine vergoeding ook een geschikte binnenlocatie gehuurd worden.

WAT ALS HET SLECHT WEER IS?

Licht is een van de belangrijkste factoren in mijn werk. Wanneer het regent, donker of grauw weer is zal dit veel invloed hebben op het eindresultaat van de shoot. Daarom raad ik het sterk af om shoots door te laten gaan met slecht weer. Als het een zonnige dag is raad ik het af om de shoots midden op de dag te doen omdat het licht dan erg fel is. Je kunt er voor kiezen om dan een plekje op te zoeken in de schaduw of het eerder/later op de dag te doen. Wanneer het weer niet mee zit, verplaatsen we de shoot naar een ander moment.

WAT TREK IK AAN?

De meest gestelde vraag! Daarom heb ik hier een speciale pagina voor gemaakt.

IK HEB NOG NOOIT EEN FOTOSHOOT GEDAAN, WAT MOET IK DOEN?

Veel mensen vinden het best spannend om voor de lens te staan. Dit is ook niet zo gek, de meeste mensen doen dit niet iedere dag! Tijdens de shoot vertel ik jullie precies wat jullie mogen doen! Het voelt eerst altijd wat onwennig, maar we maken er zo'n ontspannen en ongedwongen mogelijke shoot van!

HOE LANG DUURT EEN FOTOSHOOT?

Dit verschilt enorm! Bij een shoot met jonge kinderen kan het soms wat langer duren omdat we wat meer geduld moeten hebben. Soms doen kindjes direct heel goed mee maar houden ze dat niet heel lang vast, dan werken we wat sneller. Ook maakt het een groot verschil of je met 2 personen bent of bijvoorbeeld met 8. De gemiddelde tijd van een shoot ligt rond een uur.

WAT DOE JE ALS DE KINDEREN NIET MEE WERKEN?

Er zijn altijd bepaalde trucjes die ik kan gebruiken tijdens de shoot. We proberen de shoot zo speels en ongedwongen mogelijk te doen. Uiteraard is het voor elk kind een behoorlijke opgave om een langere tijd mee te doen, daarom probeer ik zo snel mogelijk te werken. Mocht het echt niet lukken, dan kunnen we het altijd op een later moment weer proberen.

HOELANG DUURT HET VOOR DAT WE DE FOTO'S KRIJGEN?

De levertijd ligt tussen de 1-3 weken. In het hoogseizoen kan de levertijd langer zijn dan in het laagseizoen.