top of page

what to wear

Als ik mijn stijl zou moeten omschrijven, staan 'warme kleuren' met stipt op nummer 1! Er zijn een hele hoop factoren die voor deze warme sfeer in mijn foto's zorgt. Vaak wordt er gedacht dat de nabewerking voor deze warme sfeer zorgt, voor een deel klopt dit ook maar naast de nabewerking spelen de locatie en kleding een belangrijke rol!

 

Een opmerking die ik vaak krijg over mijn foto's is: 'die warme kleuren in jou foto's vind ik zo mooi, dat wil ik ook!' Zelf kun je hier behoorlijk aan mee helpen! Draag je een felgroene trui en een blauwe spijkerbroek, dan zal de foto gelijk een stuk koeler ogen dan wanneer je een bruine rok draagt met een beige top. Hier onder geef ik je een paar tips om de geschikte outfit(s) uit te zoeken voor je shoot!

 

 

 

Do's

 

- Dragen waar jij je fijn in voelt!

 

- Warme en lichte kleuren, denk aan: créme/wit, , beige, bruintinten en roze (aardetinten).

 

- Zwierige kleding! Lange rokken, jurken, wijde mouwen, roezels. Tijdens het bewegen, beweegt zwierige kleding mooi met je lichaam mee. Dit geeft een mooi effect op foto's!

 

- Ben je met meer personen? Combineer de kleuren! Wanneer je zelf een witte jurk draagt, je man een bruine trui en jullie kindje en beige pakje aan heeft geeft dit een speelser effect dan wanneer iedereen dezelfde kleur aan heeft. Voor de afwisseling kan het ook leuk zijn dat 1 persoon een printje draagt.

 

 

 

Don't's

 

- Koele kleuren. Zoals ik hier boven al heb benoemd, zorgen koele kleuren ook voor koele foto's.  Wil je toch een koele kleur dragen? Combineer dit dan met een warmere kleur. Bijvoorbeeld: jij draagt een witte jurk, je man een blauw overhemd en jullie kindje een beige pakje.

 

- Te felle kleuren. Felle kleuren kunnen reflecteren op de huid en dus ook in het gezicht, dit kan op foto's een minder mooi effect geven.

 

- Te veel prints. Te veel prints kunnen rommelig ogen, een tip voor printjes is dan ook om 1 iemand print te laten dragen. Wil je toch iets meer print? Zorg dan voor rustige prints, zoals een licht streepje.

Vind je het lastig om de juiste outfit te kiezen? Ik help je hier graag mee!

Ik heb zelf een aantal jurken die ik uitleen voor fotoshoots, tijdens het boeken van een shoot kun je hier meer informatie over krijgen!
 

Inspiratie kun je vinden in mijn portfolio, instagram en pinterest bord.

bottom of page